Grikio kelias ir kitos „Grikucio“ edukacijos
Dzūkijoje nuo senų senovės auginami grikiai iš kurių gaminami tradiciniai grikiniai patiekalai. „Grikucio“ sodybos senoviniame Dzūkijos kaime Pamerkiuose savininkė Laima Mačionienė edukacijos „Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo“ metu supažindina su senovinėmis grikio apdirbimo technologijomis, mokomi senoviniu būdu gaminti grikinius patiekalus. Nuo lapkričio iki balandžio mėnesio spragilais siūlo netgi kulti grikius, taip pat vėtyti grūdus, malti senovinėmis girnomis, sijoti miltus, maišyti tešlą.
Tiems, kam įdomus visas veltinio vėlimo procesas, kviečiame apsilankyti „Grikucio“ sodyboje prie Merkio ir patiems išmokti velti iš avies vilnos.
Daugiau „Grikucio“ edukacijų – http://www.grikucis.com/edukacines-programos/