Čepkelių mokomasis takas

Mokomasis takas pelkėje ir apypelkyje, įrengtas 5 km nuo Marcinkonių kaimo, Čepkelių raisto pakraštyje. Šiame take lankytojai turi galimybę pamatyti vieną vertingiausių Dzūkijos nacionalinio parko objektų Čepkelių raistą, pušynais apaugusias kopas, susipažįsta su pelkės ir miško augmenija. Čia iš apžvalgos bokšto atsiveria didžiuliai miškingomis salomis pasidabinusios pelkės plotai, o medinis  takas nuveda į apžvalgos aikštelę, esančią pačioje pelkėje.

Čepkeliai – tai unikalus, žmogaus veiklos mažai paliestas pelkynų kompleksas. Siekiant apsaugoti vieną seniausių ir unikaliausių Lietuvos miško pelkių, mišku apaugusias žemynines kopas, reliktinius ežerus, natūralų hidrologinį pelkės režimą, vertingą ir retą gyvūniją ir augaliją, 1975 m. įsteigtas Čepkelių gamtinis rezervatas.

Be saugomos teritorijos direkcijos leidimo rezervatuose lankytis draudžiama. Tad ir 2023 m. atnaujintame Čepkelių rezervato mokomajame take galima lankytis tik mokomaisiais tikslais bei su Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos specialistu, tikslu – susipažinti su šiame rezervate saugomomis gamtos vertybėmis ir kompleksais. Ekskursijos į Čepkelius organiuojamos tik su išankstine registracija Dzūkijos nacionalinio parko lankytojų centre Marcinkonyse, tel. +370 672 46388 arba el. paštu info@dzukijosparkas.lt

Trukmė
30-60 min.
Atstumas
1,5 km
Kelio danga
Miško takas
Lankytinų objektų
5
Galerija